Membru:

Modificările din Parlament, privind telemunca, cresc riscul de contaminare la locul de muncă

Telemunca

Unele dintre modificările făcute în grabă de Parlament, pe un proiect de lege care oricum nu a fost discutat cu partenerii sociali, pot afecta siguranța angajaților din 15 mai, pentru că fac, în unele cazuri, imposibilă asigurarea distanțării sociale, obligatorie și în perioada imediat următoare și ne referim în acest caz punctual de modul în care va fi reglementată telemunca.

Dacă Parlamentul impune angajatorilor să obțină acordul salariatului pentru telemuncă în perioada stării de alertă, aceasta va genera un efort logistic greu de gestionat în cazul acelor companii care pot organiza munca de acasă pentru o parte semnificativă a forței de muncă, mai ales dacă ne imaginăm situații nefericite în care autoritățile vor fi nevoite să impună noi restricții și companiile vor trebui să reacționeze cu rapiditate.

Faptul că angajatul trebuie să se prezinte fizic la locul de muncă pentru a semna acordul pentru prestarea muncii în regim de telemuncă sau a muncii la domiciliu nu este doar anacronic, ci și periculos din punct de vedere  epidemiologic, el fiind expus  tocmai riscului de infectare cu coronavirusul SARS-CoV, pe care încercăm să îl evităm. În timpul stării de urgență, nici angajatorii, nici salariaţii nu au semnalat probleme de implementare a telemuncii sau muncii la domiciliu prin dispoziţia angajatorului.

Principala preocupare a membrilor Confederației Patronale Concordia a fost, în perioada stării de urgență, asigurarea, prin toate mijloacele, a siguranței celor peste 300.000 de angajați ai membrilor noștri. Pericolul nu a trecut, iar modificarea regimului telemuncii pentru perioada stării de alertă, ne pune în imposibilitatea de a mai face acest lucru. Legea trebuie să permită în continuare angajatorului să adopte măsurile necesare protejării salariaților, inclusiv posibilitatea de a dispune măsura telemuncii acolo unde se impune, fără a îngreuna procesul prin introducerea obligației de obținere a acordului salariaților. În acest mod, fără a îngreuna procesul angajatorul poate continua activitatea, fără să afecteze veniturile salariatului ceea ce este în beneficul acestuia.

Înțelegem urgența adoptării proiectului de lege, dar credem că este nevoie ca acesta să mențină aceleași obiective ca și celelalte acte normative care au reglementat această perioadă dificilă, respectiv protejarea salariaţilor împotriva riscului de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 în cazul revenirii la locurile de muncă. Spus mai simplu, în ceea ce privește telemunca și munca la domiciliu, cerem să se păstreze în perioada stării de alertă același regim din timpul stării de urgență.

Comunicat Concordia_telemuncă_13mai2020

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența.