Membru:

Dezvoltăm Dialogul Social în România – Concordia lansează primul proiect finanțat prin fondurile norvegiene

Proiectul Improving social dialogue in Romania își propune să îmbunătățească colaborarea dintre partenerii sociali și comunicarea cu sindicatele, angajații, societatea civilă și autoritățile, să modernizeze procesul de consultare publică, precum și să crească capacitatea partenerilor sociali de a fi o voce auzită la nivel european îmbunătățind și vizibilitatea domeniului în peisajul românesc. Se va desfășura în perioada ianuarie 2021- august 2022.

Noutatea este adusă de cele două instrumente digitale – un portal care va agrega inițiativele legislative și luările de poziție pentru o mai bună interacțiune între partenerii sociali și un sistem de procesare a actelor normative. Acestea vor facilita procesul legislativ și contribuția actorilor sociali la acesta, putând astfel contribui mai bine la dezvoltarea domeniilor de intervenție, prioritare pentru Concordia și membrii săi (energie, muncă, IT, etc).

Pe lângă acestea, vor fi organizate mai multe ateliere de lucru, pornind de la nevoile identificate în rândul membrilor, o vizită de studiu în Oslo (2022), câteva campanii de promovare în media și o serie de cercetări tematice și policy brief-uri cu tematică europeană.

Pentru membrii Concordia, proiectul aduce oportunitatea de a interacționa cu parteneri sociali mai experimentați, precum cei din Norvegia, de a afla modalități concrete de lucru și colaborare între partenerii sociali, de a vedea modul în care aceștia au reușit să adreseze probleme și situații care vor deveni tot mai vizibile în perioada următoare și în România, precumadaptarea forței de muncă la tehnologiile emergente, noi modele de lucru, etc.

Proiectul este implementat de Confederația Patronală Concordia, în parteneriat cu NHO – Confederația Patronală din Norvegia și finanțat prin Fondurile Norvegiene 2014-2021, în cadrul Programului “Social Dialogue – Decent Work”. Bugetul total al proiectului este de 372,030.00 EUR din care contribuția Concordia este de 37.203 EUR.

18 ianuarie 2021

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența.