Membru:

Confederația Patronală Concordia reprezintă mediul de afaceri din România în cea mai puternică organizație a mediului de afaceri la Bruxelles. BusinessEurope reunește confederații patronale din toată Europa, câte una reprezentativă din fiecare țară, inclusiv Concordia din România, începând din 2019.

BusinessEurope este partener de dialog social la nivel european & din această poziție negociază acorduri cu Confederația Sindicală Europeană (ETUC) și reprezintă angajatorii în structurile de dialog social, procesele de consultare și advocacy pe lângă instituțiile Uniunii Europene.

Din poziția de membru asociat, Concordia participă la Social Dialogue Committee, Employment Committee (EMCO), Tripartite Social Dialogue Summit și alte forumuri de dialog organizate de BusinessEurope și poate numi membrii în organismele de conducere ale Centrului European pentru Dezvoltarea Educației Vocațională (CEDEFOP), unde în prezent membru supleant din partea patronatelor din România este Silvia Vlăsceanu (vice-președinte Concordia, ACUE), ale Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Muncă și Viață (Eurofound) și ale Agenției Europene pentru Sănătate și Siguranță la Locul de Muncă (OSHA).

Din poziția de partener de dialog social la nivel european, Concordia participă anual la Semestrul European – raportul și recomandările de țară.

După alegerile europene din mai 2019, odată cu începerea unui nou mandat al colegiului de Comisari ai Comisiei Europene și al membrilor aleși al Parlamentului European, BusinessEurope și membrii săi au lansat agenda pentru Uniunea Europeană 2021-2024. Prosperitatea, oamenii și planeta sunt cei trei piloni din care ar trebui să fie inspirate deciziile politice pentru o Uniune de succes.

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența.