Membru:
Concordia > Consiliul Director

Consiliul Director

Steven Cornelis van Groningen

Steven Cornelis van Groningen

Președintele Confederației Patronale Concordia

Domnul Steven van Groningen este cetățean olandez. În ultimii 25 de ani, a locuit în străinătate în Ungaria, Rusia și România, unde a ocupat funcții de conducere la filialele băncilor internaționale. În 2002, Steven a fost numit președinte și CEO al Raiffeisen Bank S.A. din România, parte a Raiffeisen Bank International, contribuind la construirea a ceea ce numim azi o bancă de succes.

De asemenea, este foarte implicat în mai multe organizații și asociații profesionale care au ca scop îmbunătățirea climatului pentru investiții, stimulând dezvoltarea economiei românești și calitatea vieții.
În prezent, este președintele Confederatiei Patronale Concordia și membru fondator al Consiliului Patronatelor Bancare din România.
Domnul Steven van Groningen este implicat activ, printre altele, în Institutul Aspen România, Hospice Casa Speranței sau Consiliul Investitorilor Străini. Este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Fondului Proprietatea, un fond de investiții cu circuit închis din România, cu o capitalizare de două miliarde de dolari. Nu în ultimul rând, dl. Steven van Groningen este primul președinte si unul dintre fondatorii United Way România și deține în prezent rolul de secretar general al United Way Olanda. Domnul Steven van Groningen predă, de asemenea, un curs de etică în afaceri pentru studenții MBA de la Școala de Management Maastricht din București. Este un fost canotor de performanța, participant la Jocurile Olimpice, atlet in cadrul triathlonului Ironman, incă foarte activ în viața sportivă.
A.Manolache

Adrian Manolache

Președinte de onoare al Confederației Patronale Concordia

Adrian este membru al Baroului București din anul 2000. Pe lângă licența în drept, Adrian a obținut diplomă de absolvire a cursurilor post-universitare la King’s College London în domeniul Fundamentele Economice ale Dreptului Concurenței. Adrian a îndeplinit funcții de conducere în organizații de business de anvergură din România, respectiv Secretar General al Asociației Marilor Rețele Comerciale din Romania (AMRCR), cea mai reprezentativă organizație a sectorului comerț din România, și Președinte al Confederației Patronale Concordia, organizația patronală care reunește cele mai puternice federații sectoriale din economia națională.

Deși prima limbă străină învățată în școală a fost rusa și a doua franceza, el a ajuns să uite complet rusa (din păcate), având o foarte bună înțelegere a limbii franceze și fiind autodidact în limba engleză, pe care o vorbește fluent.
Pentru Adrian, relația de succes client-avocat este bazată pe încredere, la fel ca orice alt parteneriat din viața cuiva, iar în această privință compromisurile nu își găsesc loc.
F. Neel

Franck Néel

Președintele Federației Patronale Petrol și Gaze

Franck a urmat studii de energie la Universitatea Rouen şi a obținut o diplomă de inginer, iar apoi a urmat un master în inginerie mecanică la Universitatea Cranfield din Marea Britanie. Mai târziu, a obținut o diplomă Executive MBA de la London Business School. Franck a lucrat 25 ani pentru Grupul Engie.

Astfel, şi-a început cariera la Gaz de France unde a petrecut 7 ani în cadrul departamentului de inginerie şi ulterior în cadrul celui de Marketing şi Vânzări, ocupând diferite funcții în țări precum Franța, Republica Cehă, Ungaria, Olanda, Italia şi Marea Britanie înainte de a se alătura OMV Petrom. A fost numit membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 1 iulie 2018 şi Preşedinte al Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze începând cu 30 ianuarie 2019.
R.Căprău

Radu Căprău

Federația Patronală Petrol și Gaze

Domnul Radu CĂPRĂU – este Vicepreședinte al Confederației Patronale Concordia, din partea FPPG.
Numit la 1 Octombrie 2018 în funcția de Membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil, Radu Căprău se bazează pe experiența sa îndelungată în cadrul Grupului OMV și pe profilul performant al diviziei pe care o conduce.

După ce a absolvit Universitatea de Studii Economice din Brașov, Radu-Sorin Căprău și-a continuat cariera în diferite funcții de vânzări, înainte de a se alătura OMV în 2000, în poziția de Area Manager pentru OMV România.
De atunci, a deținut diferite poziții de management în Grupul OMV, în Bulgaria fiind responsabil de Retail, Romania: Head of Avanti International, ulterior preluând Downstream Supply and Sales împreună cu managementul OPM şi Petrom Aviation. În 2018, a devenit Head of Crude Supply and Trading, la Viena.
Eric Stab

Eric Stab

Președintele Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie

Eric Stab ocupă funcţia de Preşedinte & CEO al ENGIE Romania şi coordonează activitatea ENGIE în Europa de Est (România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă), zonă în care Grupul realizează aproximativ 1,5 miliarde de euro de cifră de afaceri şi are circa 6.000 de angajaţi. În plus, Eric Stab a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, în cadrul căruia ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte, şi este membru al Comitetului Executiv al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. Prezidează de asemenea Comitetul Român al Consilierilor de Comerț Exterior al Franței.

Cariera sa a început în urmă cu 29 de ani, în Germania, unde a deţinut mai multe funcţii de conducere timp de nouă ani. A continuat ca Director al Diviziei de vânzări de gaze naturale în Europa a Gaz de France, după care a preluat conducerea filialei britanice de comercializare şi producţie a energiei electrice din cadrul grupului. După fuziunea dintre Gaz de France şi Suez, Eric Stab a ocupat funcţia de CEO pentru activităţile de energie ale GDF SUEZ în Europa de Est.
El a urmat un Master în Management la ESCP Europe din Paris şi a absolvit Programul Executive la Stanford University
Dan Șucu

Dan Șucu

Președintele Federației Patronale a Rețelelor de Comerț

Dan Șucu este fondatorul și președintele Grupului Mobexpert, cel mai important producător și retailer de mobilier din România. Antreprenorul a înfiinţat compania în anul 1993. În prezent, Grupul Mobexpert este liderul pieței româneşti de mobilier şi decoraţiuni, prin cele două mărci ale sale: Mobexpert – hipermagazine şi magazine de mobilier pentru casă şi decoraţiuni, şi Mobexpert Office – mobilier pentru birou şi colectivităţi.

Dan Șucu este fondatorul și președintele Grupului Mobexpert, cel mai important producător și retailer de mobilier din România. Antreprenorul a înfiinţat compania în anul 1993. În prezent, Grupul Mobexpert este liderul pieței româneşti de mobilier şi decoraţiuni, prin cele două mărci ale sale: Mobexpert – hipermagazine şi magazine de mobilier pentru casă şi decoraţiuni, şi Mobexpert Office – mobilier pentru birou şi colectivităţi. Reţeaua Mobexpert numără, în prezent, peste 30 de hipermagazine şi magazine. Ȋn România, reţeaua cuprinde hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constanţa şi alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro. Grupul Mobexpert deţine, de asemenea, opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export.
Tiberiu Dănețiu

Tiberiu Dănețiu

Federația Patronală a Rețelelor de Comerț

Doctor in Business Administration.
Experienced Marketer and Retail Specialist.
Experienced PR & PA Specialist Board member Auchan Retail Romania www.auchan.ro
Board member AMRCR - Asociația Marilor Rețele Comerciale din România www.amrcr.ro
Board Member Concordia Employers’ Confederation www.confederatia-concordia.ro

Doctor în economie, cu o experiență de peste 15 ani în retailul modern și peste 20 ani în Marketing, Tiberiu a participat la înființarea rețelei Cora și la crearea și dezvoltarea rețelei Auchan în România, care a depășit 62 de magazine – dintre care 33 de hipermarketuri. A introdus pe piața din România conceptul de discount generalizat – toate prețurile mici, permanent, în contextul celor mai largi game de produse.

În centrul preocupărilor sale se regăsește clientul și modul în care Auchan poate raspunde cel mai bine nevoilor și așteptărilor acestuia - indiferent că este vorba despre produse de bază, de modernitate, de plăcere, confort și servicii - alături de toate soluțiile pentru susținerea puterii lui de cumpărare.

De-a lungul carierei sale, în paralel cu activitatea din domeniul privat, a predat la ASE București, Facultatea de Comerț si este co-autor al mai multor cărți de marketing.

B. Preda

Bogdan Preda

Secretar General al Federației Patronale a Serviciilor Financiare

Comunicator si ziarist prin formare, Bogdan Preda s-a dedicat incepând cu anul 2014 managementului structurilor patronale din domeniul industriei bancare, fiind Secretar General și Director Executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din România și al Federației Serviciilor Financiare din România – Federația FinBan.

Comunicator si ziarist prin formare, Bogdan Preda s-a dedicat incepând cu anul 2014 managementului structurilor patronale din domeniul industriei bancare, fiind Secretar General și Director Executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din România și al Federației Serviciilor Financiare din România – Federația FinBan. Are peste 20 de ani de experiența de lucru cu companii de renume din domeniul mass media din poziția de corespondent sau șef de birou regional - Associated Press, Bloomberg News, BNE. În ultimii 10 ani, înainte de a reprezenta sectorul bancar, a lucrat în management și consultanță pentru integrare, public affairs și comunicare în firme mari din domeniul energiei: EGL AG, Axpo AG, Trans Adriatic Pipeline (Zurich), Gazprom Margeting & Trading (Berlin, Londra, Bucuresti).
Este unul dintre membrii Consiliului Director al Concordia care s-a implicat în redefinirea confederației patronale încă din anul 2015, fiind în același timp și lider al Task Force-ului de Comunicare. Este și membru, din partea Concordia, în Comisia pentru Protecția Consumatorilor și Concurență Loiala a CES.
D.Ciomag

Doina Ciomag

Doina Ciomag – Director Executiv, Consiliul Investitorilor Străini – FIC

Doina a absolvit Academia de Studii Economice (ASE București), cu o specialitate în comerț și un master în administrarea afacerilor în cadrul Universității Washington, Seattle. Experiența și cariera profesională sunt în domeniul advocacy și consultanță în management.

Între anii 1991-1996, Doina a fost Senior Consultant în cadrul Roland Berger & Partner, având ulterior două colaborări cu Larive (fiind responsabilă cu fondul de investiții Eurobalance) și cu Deloitte & Touche.
Doina a început să lucreze în cadrul Consiliului Investitorilor Străini încă de la înființare, în anul 1997. După mai mult de 20 de ani, FIC este recunoscut ca fiind una dintre cele mai respectate și mai influente asociații de business din România, ale cărei poziții și recomandări sunt întotdeauna motivate și temeinice.
Obiectivul principal al Doinei prin FIC este de a ajuta la dezvoltarea unui mediu de afaceri eficient, într-un cadru de responsabilitate socială puternică și dezvoltare durabilă.
C.Isac

Constantin Isac

Președintele Federației Patronale a Transportatorilor din România

Dl. Constantin Isac este Președintele Federației Transportatorilor Rutieri din România începând cu anul 2012 și Președintele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) din anul 2017.

Activează în structurile patronale asociative, înca din anul 2003, cand în calitate de Președinte-Director General al SC Transchim SA pentru o perioada de peste 11 ani, a fost ales membru al Consiliului Director al UNTRR, asociație a transportatorilor rutieri inființată in anul 1990, care a înregistrat peste 12.000 de membri înscriși de la înființare până în acest an.
Toată activitatea profesională și-a desfașurat-o începând cu anul 1983, când a absolvit Facultatea de Transporturi Rutiere a Institutului Politehnic București, în exclusivitate în acest domeniu. Inițial în construcția autovehiclelelor (ARO Câmpulung) și continuând cu exploatarea lor, pe parcursul a 37 de ani a administrat procese de transport rutier de mărfuri din toate categoriile, de la cele mai simple, de mărfuri generale, curierat, la cele mai speciale si complexe, de transport de valori, mărfuri periculoase, mărfuri agabaritice,.
Problematica complexă a transportului rutier i-a determinat implicarea și în structurile de organizare și efectuare a pregătirii profesionale a principalelor categorii de personal din activitatea de transport rutier, conducătorii auto si managerii de transport, prin Comitetul Sectorial Transport si Fundația PROMOTRANS, prin care coordonează aceste activități din funcția de Președinte al Consiliului Director, din anul 2007.
C.DRIDI

Christophe Dridi

Federația Patronatelor din Industria Auto

Christophe Dridi este absolvent al Ecole Supérieure des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy, Franţa, şi deţine o diplomă MBA INSEAD. Își începe cariera la Renault, în 1993, ca inginer. În 2001, se alătură echipelor Alianței Renault – Nissan, în Japonia, unde ocupă funcţia de manager Calitate.

Ulterior, devine director Calitate Renault Mexic și, mai apoi, responsabil Incidentologie vehicule Renault la Technocentre, Franța. Din 2009, preia responsabilitatea de director Fabricație al uzinei din Casablanca și, ulterior, trece pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger, ambele din Maroc. De la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia de la Mioveni.
In ianuarie 2019 devine Director General al Groupe Renault Romania si Președinte Director General Automobile Dacia.
1.Călin Ile

Călin Ile

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România

Am inceput cariera în domeniul hotelier odată cu terminarea Facultății de Turism din cadrul ASE in 1995, prin angajarea în cadrul grupului Continental Hotels. În 1997 la doar 25 de ani am fost numit director executiv al Hotelului Continental din București fiind la vremea aceea unul din cei mai tineri manageri de pe piața. Ulterior , am intrat în grupul ACCOR unde am participat în calitate de Director Executiv la deschiderea primului IBIS din România, pe urma am deschis ca și Director General Hotelul IBIS din Constanța iar astăzi lucrez ca director General al Hotelului IBIS Gara de Nord.

Studiile din țara au fost completate cu formări în străinătate ( HotelSchool den Hague , Academia Accor- Evry Paris,) contribuind împreună cu experiența practică câstigată în timp la formarea mea profesională. În noiembrie 2011, Forumul Ospitalității din turism HTB m-a desemnat Hotelierul Anului 2011 onoare deosebită în condițiile în care în precedentele 4 ediții premiul respectiv fusese acordat exclusiv managerilor străini din România.
În perioada 2010-2012 am colaborat cu Facultatea de Turism unde am susținut un curs de Management al Destinației Turistice .
Din Decembrie 2015 am fost ales președintele FIHR- Asociația Hotelierilor din România.
FIHR este prima organizație patronală din Turismul românesc inființată în aprilie 1990 și de atunci încoace susține printr-un dialog contructiv dezvoltarea turismului românesc. Valorile noastre de baza sunt responsabilitate, etică, profesionalism, respect și transparență.. FIHR are ca prioritate implicarea în partea de educație, atât prin susținerea formelor de învățământ vocațional dedicat noilor intrați în domeniu, cât și prin susținerea formelor de invățământ continuu a celor implicați deja în turism fie că sunt antreprenori sau profesioniști. De asemenea suntem printre cele mai active organizații din turism angajată într-un dialog constructiv cu autoritățile publice din turism , precum și într-un proces de comunicare continuă cu clienții si partenerii noștri pentru o informare constantă si corectă a celor implicați în acest domeniu minunat numit TURISM. Pentru că ne pasă și pentru că noi credem cu tărie in potențialul turismului românesc pe care insă numai prin implicare și seriozitate vom reuși să-l valorificam.
M.Matei

Mihai Matei

Președintele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii

Mihai Matei este CEO al Essensys Software și vicepreședinte ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii). Mihai are peste 20 ani experiență în domeniul IT, a absolvit Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” și Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București, iar în 2005 a fondat Essensys Software. Este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară.

Mihai este de asemenea unul dintre fondatorii ONG-ului Geeks for Democracy, unde coordonează Fondul pentru Democrație și alte proiecte civice.
Julia Leferman

Julia Leferman

Președintele Organizației Patronale Berarii României

Julia Leferman este membru al Consiliului Director Concordia, Director General al Asociaţiei Berarii României și pentru a doua oară consecutiv, reprezentant al regiunii Central şi Est Europene în Comitetul Executiv al Asociaţiei Berarii Europei.

A absolvit Facultatea de Științe Politice, în limba franceză, apoi și-a continuat studiile în comunicare și drept la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Institutul Juridic Franco-Român. Julia are un Master în Dreptul Internațional și European al Afacerilor la Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne și o experiență de peste 15 ani în Public Affairs, acumulată în importante instituții publice și în consultanță privată. Înainte de a se alătura Berarilor României a făcut parte din echipa Grayling, coordonând proiecte complexe de public affairs, iar înainte a deținut poziții cheie în administrația centrală în calitate de consilier pe politici economice și afaceri europene al Președintelui Camerei Deputaților și consilier pe teme de legislație europeană în Cancelaria Primului Ministru.
Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența.